Patronat Comarcal de Turisme de l'Alta Ribagorça

Benvinguts a la Web de l'Alta Ribagorça!


Esteu aquí: Inici Fires, Festes i Tradicions Baixada de Falles a l’Alta Ribagorça

Baixada de Falles a l’Alta Ribagorça

Baixada de Falles a l’Alta Ribagorça. La Festa del Foc

Tradició i modernitat juntes a l’Alta Ribagorça. Les falles, una riuada de foc, obriran la temporada de festes a la comarca. S’inicien cada any la primera quinzena de juny al poble de Durro, continua als pobles de Senet, Barruera, Boí, Casós, El Pont de Suert, Vilaller, i finalitzen el mes de juliol als pobles d’Erill la Vall , Taüll i Llesp.

El foc ha estat des de temps remots i gairebé fins als nostres dies, un element de gran importància per a la vida quotidiana de l’home. Aquesta tradició és una supervivència del culte al foc purificador. Aquest foc, encès al cim de la muntanya és el que es baixa fins al poble amb les falles, i es passeja pel mateix, per tal de purificar els mals esperits de tots i cadascun dels llocs del poble.

Les falles són troncs resinosos d’uns dos metres de llargada, que preparen els joves de cada poble. La baixada s’inicia des d’un lloc elevat de la muntanya, visible des del poble on hi ha plantat un pi anomenat “faro” que és on s’encenen les falles abans de començar el descens guiats pel fadrí major o cap de colla.

Les flames donen un to de màgia i encant a tot l’entorn. El so de les campanes, a l’arribada al poble, s’escampa i a la plaça es treu coca i vi per a tothom.
És la màgia, és la festa!

Falles-infantils.jpgFalles-Durro.jpg

Accions del document
© Turisme Alta Ribagorça
© Turisme Alta Ribagorça
© Turisme Alta Ribagorça
Informació útil
  • Punts d'Informació
  • Adreces i Telèfons d'Interès
  • Com Arribar
© Patronat Comarcal de Turisme de l'Alta Ribagorça  |  Av. Victoriano Muñoz, 48 25520 El Pont de Suert  |  Tel. 973 69 04 02 Fax. 973 69 05 75  |  pturisme@ccar.ddl.net

Semic Internet
Loading...