Patronat Comarcal de Turisme de l'Alta Ribagorça

Benvinguts a la Web de l'Alta Ribagorça!


Esteu aquí: Inici Parc Nacional

Parc Nacional

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és un dels espais naturals inclosos a la Xarxa de Parcs Nacionals de l’Estat espanyol i l’únic d’aquesta categoria a Catalunya.

Dins la seva superfície de gairebé 40.000 hectàrees, trobem ben representants tots els elements característics de l’alta muntanya. D’aquesta extensió, prop de 14.000 hectàrees corresponen estrictament al Parc Nacional, que està dividit en dos sectors ben diferenciats: Aigüestortes a l’Alta Ribagorça, accessible des de la Vall de Boí i Sant Maurici al Pallars Sobirà, que te la seva entrada a la vall d’Espot.

El Parc està envoltat de l’anomenada zona perifèrica de protecció, la missió de la qual és amortir els possibles impactes procedents de l’exterior a fi de garantir una protecció completa dels recursos naturals que han justificat la seva creació. La zona perifèrica de protecció, inclou també part de les comarques de la Val d’Aran i del Pallars Jussà.

El Parc Nacional fou creat per Decret el 21 d’octubre de 1955 amb una extensió inicial de 9.851 ha. Va ser el cinquè parc nacional de l’Estat espanyol i el segon dels Pirineus, després del d’Ordesa i Monte Perdido.

Activitats juliol-setembre 2017

Actividades julio-septiembre 2017

Per a més informació sobre el parc, els seus itineraris, refugis, activitats i normativa :

Casa del Parc a Boí
Tel. 973 696189

Centre d’Informació de Senet
La Serradora

Tel. 973 698232
info.aiguestortes@oapn.es
www.magrama.gob.es/es/red-parques-nacionales/nuestros-parques/aiguestortes/
.catwww.parcsnaturals.gencat.cat/ca/aiguestortes

 

Accions del document
© Turisme Alta Ribagorça
© Turisme Alta Ribagorça
© Turisme Alta Ribagorça
Informació útil
  • Punts d'Informació
  • Adreces i Telèfons d'Interès
  • Com Arribar
© Patronat Comarcal de Turisme de l'Alta Ribagorça  |  Av. Victoriano Muñoz, 48 25520 El Pont de Suert  |  Tel. 973 69 04 02 Fax. 973 69 05 75  |  pturisme@ccar.ddl.net

Semic Internet
Loading...