Patronat Comarcal de Turisme de l'Alta Ribagorça

Benvinguts a la Web de l'Alta Ribagorça!


Esteu aquí: Inici Qui Som

Qui som

La comarca de l'Alta Ribagorça es compon de tres municipis: El Pont de Suert, la Vall de Boí i Vilaller. La seva superfície és de 426,77 km2 i amb una població total de 4.484 habitants. Geogràficament l'Alta Ribagorça s'estén des del Pirineu axial, on trobem pics com els Besiberris, Montarto i Contraix, fins a la serra de Sant Gervàs, ja al Prepirineu, i des de la vall de Barravés, que constitueix la conca alta de la Noguera Ribagorçana, fins a la vall de Viu, passant per la vall de Boí, per on davalla les seves aigües la Noguera de Tor.

El Pont de Suert és la capital tradicional de la comarca, situada a 841 m d’altitud i a la vora de la Noguera Ribagorçana. L’Església Nova, dedicada a l’Assumpció data de l’any 1955 i va ésser dissenyada per Eduardo Torroja.

L'Alta Ribagorça qualificada com una comarca de muntanya amb un relleu abrupte i zones lacustres bellíssimes és un territori ideal per practicar tots els esports de muntanya, tant a l'estiu com a l'hivern.

En les esglésies de la comarca es troba una de les col·leccions de romànic més importants del món, un conjunt historicoartístic d'un valor incalculable.
El 30 de novembre del 2000, la UNESCO va declarar Patrimoni Mundial 9 monuments romànics de la Vall de Boí.

L'Alta Ribagorça disposa d'una estació balneària amb 24 hectàrees de superfície, situada a l'extrem nord de la comarca, a 1500 m d'altitud, a la capçalera de la vall de Boí amb 37 fonts mineromedicinals i els serveis d'un hotel de 4 estrelles, un hostal i un edifici de tractaments termals amb estufes naturals.

L'esquí es pot practicar a l'estació de Boí-Taüll Resort amb unes instal·lacions modernes i amb pistes de diversa dificultat. 550 hectàrees de terreny esquiable i els 2.750 m. del Puig Falcó, el cim més alt esquiable dels Pirineus per practicar l'esquí alpí, l'esquí de muntanya, el monoesquí, el "snowboard", l'esquí-parapent i l'esquí de fons.

El Parc nacional d'Aigüestortes i estany de Sant Maurici, l’únic parc nacional a Catalunya, té una superfície de 14.119 hectàrees. La part occidental, que correspon al sector d'Aigüestortes, és accessible des de la vall de Boí i comprèn la conca alta del riu de Sant Nicolau, aigües amunt de l'estany de Llebreta, l'estany Llong, l'estany Redó o Dellui. Només cal endinsar-se una mica a la comarca per comprovar que la seva vida i la seva història va estretament unida a l’aigua.

La comarca és rica en antigues tradicions populars. El seu patrimoni etnològic i històric té com a elements fonamentals la baixada de les falles, la celebració de la festivitat de Sant Sebastià i balls típics com el Tatero a Vilaller, el Ball de Bastons de Malpàs, el Ball Pla de Taüll, entre d’altres.

Tota una comarca al vostre servei. Un autèntic paradís on les possibilitats són il·limitades.

Accions del document
© Turisme Alta Ribagorça
© Turisme Alta Ribagorça
© Turisme Alta Ribagorça
Informació útil
  • Punts d'Informació
  • Adreces i Telèfons d'Interès
  • Com Arribar
© Patronat Comarcal de Turisme de l'Alta Ribagorça  |  Av. Victoriano Muñoz, 48 25520 El Pont de Suert  |  Tel. 973 69 04 02 Fax. 973 69 05 75  |  pturisme@ccar.ddl.net

Semic Internet
Loading...