Patronat Comarcal de Turisme de l'Alta Ribagorça

Benvinguts a la Web de l'Alta Ribagorça!


Esteu aquí: Inici Romànic El conjunt Romànic de la Vall de Boí

El conjunt Romànic de la Vall de Boí

El romànic és l’art més genuí de tot Catalunya, i l’Alta Ribagorça és la comarca que disposa d’una de les col·leccions més importants d’Europa amb un conjunt historicoartístic d’una vàlua incalculable, repartit per tots els nostres pobles i que és fidel testimoni d’un tresor cultural d’excepcional interès. El conjunt romànic de la Vall de Boí està format per les esglésies de Sant Climent i Santa Maria de Taüll, Sant Joan de Boí, Santa Eulàlia d’Erill la Vall, Sant Feliu de Barruera, la Nativitat de Durro, Santa Maria de Cardet, l’Assumpció de Cóll i l’ermita de Sant Quirc de Durro.

Una de les seves característiques principals és la unitat d'estil arquitectònic. Són construccions dutes a terme durant els segles X., XII i XII. seguint el model provinent del nord d'Itàlia (romànic llombard) que es caracteritza per l'acurat treball de la pedra, els esvelts campanars de torre i la decoració exterior d'arquets cecs i bandes llombardes. Cal destacar els conjunts de pintura mural que albergaven les esglésies de Sant Climent i Santa Maria de Taüll i Sant Joan de Boí, així com totes les talles produïdes pel taller d'Erill.

El 30 de novembre de 2000 la Unesco ha reconegut l'excepcionalitat d'aquest romànic per la concentració en un espai reduït d’un nombre tan elevat d’esglésies d’un mateix estil arquitectònic, conservat al llarg del temps amb poques modificacions que hagin alterat significativament la seva concepció inicial, concedint-li la distinció de Patrimoni Mundial de la Humanitat.

El Centre del Romànic de la Vall de Boí és l’entitat encarregada de la gestió de tot aquest conjunt romànic. L’obertura al públic de les esglésies, el servei de visites guiades, la promoció del conjunt i l’atenció als visitants són les principals funcions del Centre. Us recomanem el servei de visites guiades amb guies especialistes en la interpretació del patrimoni. També podeu visitar les esglésies pel vostre compte.

Horaris i tarifes

Per més informació i horaris:
Tel. 973 696715
e-mail:info@centreromanic.com
web:www.centreromanic.com

Accions del document
© Turisme Alta Ribagorça
© Turisme Alta Ribagorça
© Turisme Alta Ribagorça
El mapa del Romànic
Mapa del Romànic
Informació útil
  • Punts d'Informació
  • Adreces i Telèfons d'Interès
  • Com Arribar
© Patronat Comarcal de Turisme de l'Alta Ribagorça  |  Av. Victoriano Muñoz, 48 25520 El Pont de Suert  |  Tel. 973 69 04 02 Fax. 973 69 05 75  |  pturisme@ccar.ddl.net

Semic Internet
Loading...