Patronat Comarcal de Turisme de l'Alta Ribagorça

Benvinguts a la Web de l'Alta Ribagorça!


Esteu aquí: Inici Rutes i Senderisme SENDERISME 1 El Camí de l'Aigua Descripció recorregut

Descripció recorregut

mapa.jpgComencem aquest itinerari a la font de la Mena, ubicada aI punt quilomètric 345 de la carretera N-260. Fins al Pont de Suert, el recorregut te característiques especials quant a la inclinació i el traçat.

Estem caminant per un antiquíssim camí ramader o cabanera que ens guia al Pont de Suert davant del Centre de Recuperació de la Fauna, des d'on ens dirigim, per la vora del riu, al poble veí que podem visitar. Són molt interessants la Col·lecció d'Art Sacre de la Ribagorça i l'original Església Nova.

Aigües amunt trobarem l'ermita de la Verge del Remei i el seu bonic pont de pedra. Si deixem l'itinerari i el creuem arribarem fins a Castilló de Tor.

Continuem el nostre sender pel bosc, amb roures centenaris que ens acompanyen fins al Salencar de Llesp, una zona humida formada per una resclosa que compta amb un punt d'observació d'ocells aquàtics.

Caminant pel mateix marge ens allunyem del poble de Llesp,que ens queda a I'esquerra i més amunt sentim com el Noguera de Tor manifesta la forta remor de les seves aigües.

Descendim pel camí rural (pavimentat) que ens porta al Pont de Saraís, que es troba aproximadament a la meitat del camí. A l’esquerra, ens queda el pintoresc poble de Cóll i, a la dreta, el deshabitat poble de Saraís al qual,fora de l'itinerari,s'hi accedeix per un bonic camí entre bancals.

Planegem còmodament pel camí de la ribera. A l'altre marge del riu veiem les Cabanasses i,enlairat,el poble de Cardet. La vall s'obre davant nostre al Salencar de Barruera. Es tracta d'una zona humida també formada per la construcció d'una resclosa.

Tot passejant-hi descobrim petits itineraris amb miradors punts d’observació d'ocells aquàtics.

A Barruera, l’església isolada de Sant Feliu el nucli vell ens suggereixen que ens hi apropem.

Quan arribem a Boí gaudim d'un paisatge esplèndid al mirador de la vall i fruïm d’un camí tradicional excepcional.

Creuem el poble per davant de l’església de Sant Joan i avancem pel magnífic camí de Sant Pere, que desfarem un xic per la carretera per ascendir suaument pel marge més obac de la vall entre faigs, pins i avets al balneari de CaIdes de Boí.

Accions del document
© Turisme Alta Ribagorça
© Turisme Alta Ribagorça
© Turisme Alta Ribagorça
1 El Camí de l'Aigua
1 El Camí de l'Aigua
RECOMANACIONS
  • No juguis amb foc, pot acabar amb tot el que veus.
  • Emporta't les deixalles i llença-les als contenidors del poble.
  • La ruta és per gaudir-la a peu. Deixa el cotxe, la moto o la bici ben aparcats.
  • L'acampada lliure no està permesa. A la comarca hi trobaràs molts càmpings i refugis de muntanya.
  • Respecta la vida que t'envolta: no arrenquis ni danyis cap ésser viu.
  • Respecta el patrimoni local: les generacions futures també han de poder gaudir dels testimonis del passat.
Informació útil
  • Punts d'Informació
  • Adreces i Telèfons d'Interès
  • Com Arribar
© Patronat Comarcal de Turisme de l'Alta Ribagorça  |  Av. Victoriano Muñoz, 48 25520 El Pont de Suert  |  Tel. 973 69 04 02 Fax. 973 69 05 75  |  pturisme@ccar.ddl.net

Semic Internet
Loading...