Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici | Alta Ribagorça
Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici imatge

Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Casa del Parc Nacional a Boí
Ca de Simamet- C/ de les Graieres, 2  25528 Boí
Tel. 973 696 189
Fax 973 696 154
info.aiguestortes@oapn.es
pnaiguestortes@gencat.cat

Centre d’Informació del Parc Nacional “La Serradora”-Senet
La Serradora - C/ del Port, 10  25553 Senet
Tel. 973 698 232
Exposició permanent: Els animals i els éssers humans: de la competència a la convivència

http://parcsnaturals.gencat.cat/ca/aiguestortes

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, creat el 21 d’octubre de 1.955 és un dels espais naturals inclosos a la Xarxa de Parcs Nacionals de l’Estat espanyol i l’únic d’aquesta categoria a Catalunya. Si voleu obtenir més informació del Parc Nacional d'Aigüestortes o bé consultar les diferents activitats que es proposen us podeu dirigir a la Casa del Parc de Boí o be al Centre d'Informació de Senet

Dins la seva superfície de gairebé 40.000 hectàrees, trobem ben representants tots els elements característics de l’alta muntanya. D’aquesta extensió, 14.119 hectàrees corresponen estrictament al Parc Nacional, que està dividit en dos sectors ben diferenciats: Aigüestortes a l’Alta Ribagorça, accessible des de la Vall de Boí i Sant Maurici al Pallars Sobirà, que te la seva entrada a la vall d’Espot.

  • Itineraris recomanats des de la Vall de Boí i la Vall de Barravés
  • El Parc disposa de fulletons específics de cada sector amb diferents itineraris recomanats, alguns fins i tot autoguiats, que podeu sol.licitar als centres d’informació de la comarca. També hi ha miradors panoràmics situats en diversos punts del Parc.
  • Etapes de la travessa Camins Vius. La Volta al Parc
  • Itinerari de circumval·lació al voltant del Parc que comunica tres ports històrics com el de Vielha, el port de la Bonaigua i el port de Rus. Un nexe d’unió mil.lenari entre els pobles i les valls que envolten el Parc Nacional.  
  • Trencant barreres. El Parc disposa a la zona de Boí i Senet de 3 itineraris assequibles a visitants amb mobilitat reduïda o amb alguna discapacitat. Passarel·les de fusta amb apartadors i pendents suaus, places d’aparcament reservades... son algunes de les iniciatives que fan possible que aquestes persones, tant particulars com grups organitzats, puguin gaudir dels paisatges del Parc en la mesura de les seves possibilitats.

  • D’altra banda, les persones amb discapacitat visual també poden demanar una maqueta tàctil per portar durant el seu recorregut per la zona central del Parc, que els permetrà situar-se més fàcilment en l’entorn on es troben i disposen de cartells interpretadors amb Braille. Tots dos col·lectius disposen de guies interpretadors amb una formació específica per atendre’ls en qualsevol època de l’any

  • Bus del Parc amb servei des de finals de juny al 30 de setembre

Un altra activitat del Parc son les sortides guiades amb raquetes de neu que permeten descobrir d’una manera divertida i conèixer els racons i el paisatge del Parc en hivern.

Qué vols fer?
Gaudeix de l'autèntic Pirineu

Patronat Comarcal de Turisme de l'Alta Ribagorça | Av. Victoriano Muñoz, 48 | 25520 El Pont de Suert | Tel. 973 69 04 02 | pturisme@ccar.ddl.net