Forn de Llesp | Alta Ribagorça
Forn de Llesp  imatge

Forn de Llesp

Núria Castells
C/ Únic, s/n
25526 Llesp
Tel. 973 690 439
www.elforndellesp.com
nuriallesp@gmail.com

Fundat a la dècada dels anys 50, el forn ha funcionat ininterrompudament i manté l’esperit de l’inici, el treball manual i la qualitat artesana. El forn va ser fundat per Ramon Castells el 1950 i hi funcionava al costat una mola. Des de juny de 2012, el Forn de Llesp disposa de la certificació d'Indicació Geogràfica Protegida (IGP) per part de la Generalitat de Catalunya pel seu pa, elaborat artesanalment des de fa més de 50 anys

El forn ha funcionat ininterrompudament des de llavors. No s'hi ha canviat res estructural des del principi, només s'han fet algunes millores, però es manté l'esperit de l'inici, el treball manual i la qualitat artesana.

Característiques i curiositats
Les característiques del local són un forn de llenya tipus espanyol (no moresc), amb l'escopeta (el lloc on es fa el foc i es crema la llenya) a un costat, la boca (l'entrada del pa) al mig i el tir (sortida de fum) a l'altre costat.

La pastadora hidràulica és l'única màquina que hi ha al forn, la resta del procés es fa tot de manera manual (tallar, pesar i funyir), fins i tot els armaris on reposa i fermenta el pa no estan mecanitzats.

El temps total d'elaboració del pa des de que s'engega la pastadora fins a que surt del forn és d'aproximadament unes cinc hores i el pa és a punt per vendre a partir de les 11 hores.

La mola antiga, en desús, continua en peu al costat del forn.

Productes
Barra de mig quilo (0'5 kg)
Pa de quilo i mig (1'5 kg)
Coques de sucre (en temporada)
Coques de recapte (en temporada)

Qué vols fer?
Gaudeix de l'autèntic Pirineu

Patronat Comarcal de Turisme de l'Alta Ribagorça | Av. Victoriano Muñoz, 48 | 25520 El Pont de Suert | Tel. 973 69 04 02 | pturisme@ccar.ddl.net