PONT DE CASTILLÓ DE TOR | Alta Ribagorça
Pont Castilló de Tor

PONT DE CASTILLÓ DE TOR

 

Com arribar?

Podem arribar fins ben bé al pont des de la carretera L-500 que ens porta a la Vall de Boí, passat el poble de Castilló de Tor, on trobarem a un o dos kilòmetres, a la nostra dreta, un baixador, on deixarem el cotxe i en pocs minuts caminant arribem al Pont de Castilló de Tor, on es troba també l’Ermita del Remei.

 

Fes clic aquí per visualizar-lo al mapa

Fes clic aquí per visualitzar un vídeo de la construcció

Pont medieval d’una sola arcada de mig punt. Per la seves característiques constructives es pot datar cronològicament al segle XII, dins de l’estil romànic que per les construccions pirenaiques ha estat anomenat “estil arcaïtzant”. Fou construït amb criteris clarament funcionals i sense cap tipus d’intenció decorativa.

En relació amb la pedra utilitzada per a la seva construcció, podem diferenciar dues parts. La primera composada per pedres de riu, col·locades sense seguir cap tipus d’ordre ni criteri artístic, unides mitjançant morter de calç. Aquest tipus de material s’estén per tot el pont, excepte l’arcada i un dels laterals. La segona part està conformada per pedra tallada arenisca de color vermellós.
 

També et pot agradar

Si et ve de gust

Qué vols fer?
Gaudeix de l'autèntic Pirineu

Patronat Comarcal de Turisme de l'Alta Ribagorça | Av. Victoriano Muñoz, 48 | 25520 El Pont de Suert | Tel. 973 69 04 02 | pturisme@ccar.ddl.net