Un viatge embruixat al Pirineu | Alta Ribagorça
Un viatge embruixat al Pirineu imatge

Un viatge embruixat al Pirineu

Entra i juga: 3 missions, 30 reptes i molts premis

  1. Entra a webapp.adventuriq.com
  2. Clica al símbol +
  3. Escriu el GAME PIN 651894322
  4. Tria una de les 3 missions i realitza els reptes de cadascuna d’elles.

Un munt de sorpreses i premis t’esperen. Cada missió resolta té premi i si fas les 3 t’endús un premi major.

Us proposem un viatge a través dels nuclis antics del Pont de Suert, Vilaller i Boí. Tres rutes que us portaran a conèixer els embolics de les bruixes dels Carantos i a recórrer a les encantàries de la Vall de Boí per resoldre-ho.

Els boscos, les muntanyes, els rius o les pedres de les cases i masies fa segles que modelen el paisatge de l’Alta Ribagorça. La comarca gaudeix de paratges idíl·lics i de gent acollidora que han forjat la identitat pròpia d’aquest territori. Una comarca, però, plena de llegendes, de racons misteriosos i d’indrets embruixats. A través d’aquest joc us convidem a conèixer l’Alta Ribagorça, la seva història, el seu patrimoni i la seva gent de la mà d’alguns d’aquests personatges llegendaris i misteriosos: les bruixes dels Carantos.
Diu la llegenda que les bruixes de Vilaller vivien als Carantos, unes escletxes de roca a la muntanya, molt a prop d’on els xicots baixaven abans les falles la nit de Sant Joan. Quan plovia, les bruixes treien la roba bruta de dintre de les coves i l’estenien a fora perquè es netegés. Un cop neta i eixuta, les bruixes s’afanyaven a amagar el seu tresor de nou a dins del forat.
A la mitjanit, quan tot el poble dormia, les bruixes dels Carantos baixaven a la plaça de Vilaller i ballaven la Bolangera. No es deixaven sorprendre mai per ningú, i és que tan aviat com ensumaven que algú s’atansava per espiar-les, tocaven el dos cap als seus foradots. Només un home del poble, el fuster Xep de Veleta, les havia enxampat una vegada ballant a la plaça.
El cas, però, és que fa pocs dies, un terrible vendaval va espargir tota la roba que tenien estesa. Ara, les bruixes ens proposen d’ajudar-les a recuperar les diferents peces de roba, que han anat quedant repartides per diferents indrets dels tres municipis de la comarca. Per agrair-nos l’ajuda, si completem els tres itineraris, recuperant així tota la seva roba, ens donaran un premi.

Els tres itineraris:
- La vila del ponts (El Pont de Suert)
- Un poble ple de màgia (Vilaller)
- La vall del foc i les pedres (la Vall de Boí)

Qué vols fer?
Gaudeix de l'autèntic Pirineu

Patronat Comarcal de Turisme de l'Alta Ribagorça | Av. Victoriano Muñoz, 48 | 25520 El Pont de Suert | Tel. 973 69 04 02 | pturisme@ccar.ddl.net