Ruta del Románico por los caminos tradicionales II | Alta Ribagorça
Ruta del Románico por los caminos tradicionales II imatge

Ruta del Románico por los caminos tradicionales II

Barruera-Cardet-Pont de Saraís-Cóll-Pont de Saraís-Barruera
Distancia total: 12,7 km
Desnivel positivo 636 m, desnivel negativo 616 m
Durada 3 horas 30 minutos
Nivel de dificultad según método Sendif: Moderada

Sortim de Barruera (1.097 m), des de l’Oficina de Turisme cap a l'església de Sant Feliu (al costat del riu) i anem pel passeig del marge dret del riu en direcció S, seguint la pista asfaltada per tal de creuar la carretera L-500. Tot seguit enfilem el camí que, flanquejant el vessant de la muntanya, ens porta directament a sota l'església de Santa Maria de Cardet (1.197 m). Si seguim el camí vorejant el poble pel S, davallem entre arbres altre cop fins a la carretera L-500, a l'alçada de la presa de Cardet (1.088 m) per seguir cap al Pont de Saraís. Travessem el pont penjat sobre el Noguera de Tor i seguim paral·lels al riu fins arribar a Ca d'Arnalló, al Pont de Saraís (1.006 m), en aquest punt haurem de creuar la carretera L-500 i enfilar el camí que flanqueja el vessant de la muntanya, primer en direcció N per, tot seguit, girar cap al S fins a arribar a l'església de l'Assumpció. Voregem l'església i seguim pel darrer tram de camí fins al nucli de Cóll (1.170 m). Desfarem el camí per tornar cap al Pont de Saraís i retorn cap a Barruera pel camí de l’Aigua recorrent el curs del riu del Noguera de Tor que deixarem a la nostra esquerra.

Salimos de Barruera (1.097 m), desde la Oficina de Turismo hacia la iglesia de Sant Feliu (junto al río) y cogemos el paseo del margen derecho del río en dirección S, siguiendo la pista asfaltada para cruzar la carretera L-500. A continuación subimos por el camino que, flanquea la vertiente de la montaña y que nos lleva directamente a la iglesia de Santa Maria de Cardet (1.197 m). Si seguimos el camino bordeando el pueblo por el S, bajamos entre árboles otra vez hasta la carretera L-500, a la altura de la presa de Cardet (1.088 m) para seguir hacia el Puente de Saraís. Atravesamos el puente colgado sobre el Noguera de Tor y seguimos paralelos al río hasta llegar a Can de Arnalló, en el Puente de Saraís (1.006 m), en este punto tendremos que cruzar la carretera L-500 y subir por el camino que flanquea la vertiente de la montaña, primero en dirección N, a continuación, girar hacia el S hasta llegar a la iglesia de la Asunción. Bordeamos la iglesia y seguimos por el último tramo del camino hasta el núcleo de Cóll (1.170 m). Desharemos el camino para volver hacia el Puente de Sarais y hacia Barruera por el camino del agua recorriendo el curso del río del Noguera de Tor que dejaremos a nuestra izquierda.

Foto Òscar Rodbag – Arxiu Vall de Boí

¿Qué quieres hacer?
Disfruta del auténtico Pirineo

Patronat Comarcal de Turisme de l'Alta Ribagorça | Av. Victoriano Muñoz, 48 | 25520 El Pont de Suert | Tel. 973 69 04 02 | pturisme@ccar.ddl.net