Més Romànic | Alta Ribagorça

Més Romànic

La comarca de l'Alta Ribagorça acull un patrimoni arquitectònic important que ha donat visibilitat a la comarca arreu del món, gràcies principalment al conjunt d'esglésies romàniques de la Vall de Boí declarades Patrimoni Mundial de la UNESCO. Paral·lelament a aquest escenari, gratament reconegut, hi ha un altre que queda en part silenciat i en alguns casos oblidat. Ermites i esglésies que antigament havien desenvolupat una acció religiosa i social, ara resten tancades o, en el millor dels casos, a l'espera de ser obertes un dia a l'any per alguna festivitat local.

El projecte "MésRomanic" pretén aportar un granet de sorra a la manca de coneixença i fer visible el patrimoni arquitectònic, històric i paisatgístic dels nostres indrets. Inicialment. Més Romànic inclou dotze construccions, amb l’objectiu d’ampliar-ho en anys vinents per mostrar aquell patrimoni que reclama una millor visibilitat i un no oblit.

Tot ells ens recorden i ens expliquen històries passades, estretament lligades al territori i que formen part de la identitat d'aquest mateix. Us proposem descobrir-los tot passejant per antics camins tradicionals i al mateix temps observar la riquesa dels paisatges de muntanya on es troben, que en molts casos són el resultat de segles d'activitat humana.

TOUR VIRTUAL MÉS ROMÀNIC

Qu'est-ce que tu veux faire?
Profitez des authentiques Pyrénées

Patronat Comarcal de Turisme de l'Alta Ribagorça | Av. Victoriano Muñoz, 48 | 25520 El Pont de Suert | Tel. 973 69 04 02 | pturisme@ccar.ddl.net