Ràfting | Alta Ribagorça
Ràfting imatge

Ràfting

La companyia elèctrica Fecsa-Enher, del grup ENDESA, manté el conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça que estableix desembassaments d'aigua periòdics per garantir la pràctica del rafting en el Noguera-Ribagorçana. Aquesta col·laboració, iniciada fa anys, assegura el cabdal mínim necessari per a aquest esport aquàtic, que es practica fonamentalment a la primavera i estiu.

Descendir per un riu d’aigües braves implica adrenalina i emocions dins d’una llanxa pneumàtica. Si es busca una aventura controlada per a tot tipus de públic, el ràfting és idoni. El ràfting consisteix a baixar un riu ràpid en un bot inflable amb l’ajut de rems. En anglès, aquesta embarcació es diu raft i té una capacitat de quatre a vuit persones. En els descensos és indispensable el treball en equip, i és una activitat perfecta per a practicar amb un grup d’amics.

Els trams del riu aptes per a aquest esport es troben en zones d’alta muntanya. La millor època és la primavera, al període de desglaç, quan augmenta el volum de l’aigua i el riu guanya velocitat. Les primeres baixades es realitzen en aigües fàcils que no requereixen gaire esforç, fins al punt que es pot gaudir de l’experiència sense acabar esgotat físicament.

Qué vols fer?
Gaudeix de l'autèntic Pirineu

Patronat Comarcal de Turisme de l'Alta Ribagorça | Av. Victoriano Muñoz, 48 | 25520 El Pont de Suert | Tel. 973 69 04 02 | pturisme@ccar.ddl.net