SANT SADURNÍ D'ESPERAN | Alta Ribagorça
Sant Sadurní d'Esperan

SANT SADURNÍ D'ESPERAN

 

Com arribar?

Ens hi podem aproximar en cotxe fins al poble d’Igüerri, agafant la carretera des del Pont de Suert en direcció Gotarta, o des del desviament la carretera de la Vall de Boí (L500) en direcció Saraís i Iran, fins aturar-nos al poble d’Igüerri, on deixarem el vehicle i caminarem una hora, aproximadament, per la ruta que va direcció al despoblat d’Esperan, on es troba l’església de Sant Sadurní.

 

Fes clic aquí per visualizar-lo al mapa

Fes clic aquí per visualitzar un vídeo de la construcció

L’edifici és d’una sola nau coberta amb volta de canó, capçada a llevant per un absis semicircular cobert amb volta de quart d’esfera. La nau es troba a un nivell més alt, marcat pel propi terreny on es troba construïda.

L’espai interior de l’església s’amplià, en època moderna, mitjançant la construcció de dues capelles laterals, una d’elles ha perdut part de la volta d’aresta. Aquestes modificacions van fer desaparèixer la porta d’entrada original.

L’entrada actual del temple es realitza a través d’una porta, feta amb un arc de mig punt. A la mateixa façana trobem el campanar d’espadanya de dos ulls.

Pels elements constructius de les etapes més antigues, es pot emmarcar cronològicament al segle XII.

També et pot agradar

Si et ve de gust

Qué vols fer?
Gaudeix de l'autèntic Pirineu

Patronat Comarcal de Turisme de l'Alta Ribagorça | Av. Victoriano Muñoz, 48 | 25520 El Pont de Suert | Tel. 973 69 04 02 | pturisme@ccar.ddl.net