SANT SALVADOR DE BARRUERA | Alta Ribagorça
Sant Salvador de Barruera

SANT SALVADOR DE BARRUERA

 

Com arribar?

Pujant per la carretera de La Vall de Boí, passat el poble de Barruera a uns 50 metres, hi ha un desviament a l’esquerra on comença una pista forestal que puja a la muntanya de Barruera, i en 4 km arribarem a l’Ermita de Sant Salvador.
No és recomanable fer aquest últim tram en cotxe, donat que a més de poder haver-hi restriccions de pas, no és molt apte per a la circulació amb cotxes que no són tot terreny.
 

Fes clic aquí per visualitzar-ho al mapa

Fes clic aquí per visualitzar un vídeo de la construcció

Ermita d’origen romànic, situada a la muntanya de Barruera, a 1 hora de camí del poble. Passant pel carrer major donareu accés al camí que us portarà fins a l’ermita. La primera part de la ruta forma part de la Cara Amón, una cursa de quilòmetre vertical que se celebra anualment al mes de maig.

La construcció original estava en runes, només es conservava part de l’absis i la part inferior dels murs de la nau.

Es va reconstruir pels paletes del poble mitjançant una col·lecta popular. Actualment té una nau, capçalera amb absis semicilíndric i campanar d’espadanya.

També et pot agradar

Si et ve de gust

Qué vols fer?
Gaudeix de l'autèntic Pirineu

Patronat Comarcal de Turisme de l'Alta Ribagorça | Av. Victoriano Muñoz, 48 | 25520 El Pont de Suert | Tel. 973 69 04 02 | pturisme@ccar.ddl.net