SANT SALVADOR D'IRGO | Alta Ribagorça
Sant Salvador d'Irgo

SANT SALVADOR D'IRGO

 

Com arribar?

Es pot arribar en cotxe des del Pont de Suert, agafant la carretera que puja cap a Gotarta. Un cop passats Gotarta i Igüerri, abans d’arribar al poble d’Irgo veurem l’ermita a l’esquerra quan la carretera deixa d’ascendir. També s’hi pot accedir, pujant per la carretera de la Vall de Boí (L500), agafant el desviament en direcció Saraís i Iran. Poc més d’1 Km passat el poble d’Irgo, trobarem l’ermita a la part dreta de la carretera.

TOUR VIRTUAL

Fes clic aqui per visualitzar-ho al mapa

Fes clic aquí per visualitzar un vídeo de la construcció

Edifici d’una sola nau coberta amb volta de canó i reforçada per dos arcs torals. La nau fou allargada cap a llevant, on es va obrir una porta. La porta originària, situada a ponent, va ser tapiada.

A la façana meridional es conserven dues finestres de doble esqueixada amb llindes de pedra tosca.

L’aparell és molt irregular, com a conseqüència de les diferents transformacions,malgrat que a la part baixa es conserven fragments del parament original.

Pels elements constructius de les etapes més antigues, es pot emmarcar cronològicament com una obra rústega del segle XII.

Declarada Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 1992.

També et pot agradar

Si et ve de gust

Qué vols fer?
Gaudeix de l'autèntic Pirineu

Patronat Comarcal de Turisme de l'Alta Ribagorça | Av. Victoriano Muñoz, 48 | 25520 El Pont de Suert | Tel. 973 69 04 02 | pturisme@ccar.ddl.net