RibagorSanes | Alta Ribagorça
RibagorSanes imatge

RibagorSanes

Xavi Farré i Sahún
Carretera de la Vall de Boí, entre Castelló de Tor i Llesp: L-500, km 3,800
Tel. 686 247 218
www.ribagorsanes.com
ribagorsanes@gmail.com

POMES I PERES DE LLESP- FRUITA DE MUNTANYA
OBSERVATORI DE VARIETATS AUTÒCTONES I COMERCIALS DE POMA I PERA

Centre de referència en fructicultura a l'Alt Pirineu. A l'Observatori estudiem, des del 2009, les millors varietats de pomes i peres comercials estrangeres i les millors varietats tradicionals de la Ribagorça Romànica. L'altitud idònia, la terra generosa, el sol abundós i les nits fresques d'estiu del vessant sud del Pirineu els confereixen el màxim quant a color, textura, sucres i complexitat aromàtica.
Tenim dotze varietats de poma en plena producció, totes molt selectes: Royal Gala (Brookfieldcov, Galaxycov, Mondial Galacov), Rubens®, Arianecov, Golden Delicious (Reindeerscov, Smootheecov), Reineta Gris (du Grand Fayecov), Junami (Milwa®-Diwa®), Pinova (Evelina®), Braeburn (Ellacov) i Fuji (Kiku Fubraxcov). En pera, Conference i Angelys®.
De varietats autòctones i tradicionals, en tenim més de cent, entre pomes i peres: el millor de cada poble. Consulteu-ne les característiques i les notes de tast a ribagorsanes.com. Segur que tenim aquella tan bona que menjàveu quan éreu xics!
L'Observatori és actualment un centre de recerca privat que es finança amb la pròpia producció, en forma de fruita de taula, fruita per a cuinar i sucs naturals envasats. Fem venda directa a l'explotació, a fires i mercats de la Ribagorça i en agrobotigues de la comarca.
Amb el consum dels nostres productes, a més de poder gaudir de l'excel·lència de la poma i pera de muntanya, contribuïm al manteniment i al coneixement de la col·lecció de varietats tradicionals, reservori de biodiversitat i conservatori de patrimoni cultural. Consulteu ribagorsanes.com per a més informació.

Visites guiades a l'Observatori:
Nivell professional, aficionat o familiar. Amb cita prèvia, d'abril a novembre.

Qué vols fer?
Gaudeix de l'autèntic Pirineu

Patronat Comarcal de Turisme de l'Alta Ribagorça | Av. Victoriano Muñoz, 48 | 25520 El Pont de Suert | Tel. 973 69 04 02 | pturisme@ccar.ddl.net