Centre de Fauna | Alta Ribagorça
Centre de Fauna imatge

Centre de Fauna

El Centre de Fauna del Pont de Suert va néixer l’any 1995. Inicialment va ser destinat a la conservació, sensibilització i educació ambientals de la llúdriga. Actualment es dedica als mamífers semiaquàtics (llúdriga i visó europeu, entre d’altres).


Tel. 973 691 213 / 675 781 875  

Centre de Fauna Web
infocentredefauna.daam@gencat.cat.

És ubicat en una part de la piscifactoria del Pont de Suert i és un punt de divulgació i sensibilització envers la problemàtica d’aquests animals i del seu hàbitat. També s’hi realitza recerca, reproducció i recuperació d’individus ferits o malats.El Centre de Fauna del Pont de Suert es va crear l'any 1995 i inicialment va ser destinat a la conservació, sensibilització i educació ambiental de la llúdriga. Actualment, es dedica als mamífers semiaquàtics (llúdriga i visó europeu, entre altres).

Està situat al marge esquerre del riu Noguera Ribagorçana, a la confluència de les carreteres N-230, de Lleida a Vielha, i N-260, del Pont de Suert a la Pobla de Segur. Es va construir dins del recinte del Centre Piscícola de Ribagorçana, que produeix truita comuna per a la repoblació de rius i llacs de Catalunya. Es realitzen visites guiades molt didàctiques i adaptades a tot tipus de públic. Les visites les duen a terme els/les educadors/es del Centre.

L'època d'obertura al públic general és fins l'11 de setembre, de dimarts a divendres, d'11 a 12:15 hores. Resta de l'any a consultar

Els objectius principals del centre són:

  • La recuperació de mamífers carnívors semiaquàtics i la reproducció en captivitat.
  • Desenvolupament del Programa de cria en captivitat de la població occidental de visó europeu, inscrit dins de l'estratègia de conservació de l'espècie i que depèn del seu grup de treball.
  • La reproducció en captivitat del cranc de riu autòcton com una de les actuacions prèvies del pla de recuperació de l'espècie a Catalunya i manteniment d'un estoc de crancs durant actuacions d'emergència (sequeres, buidament de canals, etc.).
  • La informació, la divulgació i la sensibilització de la població en general sobre la importància i la conservació dels ecosistemes fluvials i la seva biodiversitat, així com l'augment del coneixement i el suport de la ciutadania i les institucions envers la conservació del visó europeu, la llúdriga, la truita comuna i el cranc de riu, com a espècies emblemàtiques dels nostres rius.
  • La reproducció en captivitat de la truita comuna mediterrània i la substitució gradual de la truita comuna atlàntica per la mediterrània per a les repoblacions.

També et pot agradar

Si et ve de gust

Qué vols fer?
Gaudeix de l'autèntic Pirineu

Patronat Comarcal de Turisme de l'Alta Ribagorça | Av. Victoriano Muñoz, 48 | 25520 El Pont de Suert | Tel. 973 69 04 02 | pturisme@ccar.ddl.net