SANT QUIRC DE TAÜLL | Alta Ribagorça
Sant Quirc de Taüll

SANT QUIRC DE TAÜLL

 

Com arribar?

Podem aproximar-nos pujant per la L500 en direcció a La Vall de Boí fins arribar al Pla de l’Ermita, on hi ha un pàrquing d’autocaravanes on cal deixar el cotxe, i continuar a peu uns 10 minuts per la pista que surt fins arribar a l’ermita.

 

Fes clic aquí per visualitzar-ho al mapa

Fes clic aquí per visualitzar un vídeo de la construcció

Fes clic aquí per visualitzar el seu interior

Aquesta construcció d’origen romànic, reconstruïda l’any 1992, s’assenta sobre rocs irregulars i de notables dimensions, probablement procedents d’esllavissades produïdes per l’erosió de la glacera que li serveixen de base.

Edifici d’una sola nau, coberta a doble vessant amb llosa de pissarra sobre encavallades de fusta, capçada per un absis semicilíndric. La teulada cònica de l’absis, a un nivell més baix que la de la nau, reflecteix a l’exterior la configuració d’espais interiors diferenciats.

L’ermita de Sant Quirc de Taüll s’assenta sobre un replà o vall suspesa. La seva situació la converteix en un element paisatgístic significatiu i privilegiat , des d’on es domina la vall de Taüll.

També et pot agradar

Si et ve de gust

Qué vols fer?
Gaudeix de l'autèntic Pirineu

Patronat Comarcal de Turisme de l'Alta Ribagorça | Av. Victoriano Muñoz, 48 | 25520 El Pont de Suert | Tel. 973 69 04 02 | pturisme@ccar.ddl.net