SANTA MARIA DE CORRONCUI | Alta Ribagorça
Santa Maria de Corroncui

SANTA MARIA DE CORRONCUI

 

Com Arribar?

Podem arribar en cotxe agafant la N-260 al Pont de Suert direcció La Pobla de Segur. Arribant al Port de la Creu de Perves, cal agafar la carretera que marxa a la nostra dreta que ens durà fins al poble de Corroncui, on es troba l’església.

 

Fes clic aquí per visualizar-ho al mapa

Fes clic aquí per visualitzar un vídeo de la construcció

Les restes de l’església estan situades a la falda d’un turó, proper al poble abandonat de Corroncui. Al voltant dels anys seixanta es va construir l’església del Pla de Corroncui, també dedicada a Santa Maria, aprofitant part dels carreus i dels elements arquitectònics de l’antiga església romànica.

L’edifici era d’una sola nau coberta amb volta de canó, capçada a llevant per un absis semicircular cobert amb una volta de quart d’esfera.

L’espai de l’església es dividia en compartiments, fet realçat pels arcs torals que reforçaven la volta.

A la portada de l’entrada de l’església del Pla de Corroncui trobem un arc de mig punt, construït amb carreus de decoració escacada procedents de l’antiga església de Santa Maria.

Pels elements constructius de les etapes més antigues, es pot emmarcar cronològicament al segle XII.

També et pot agradar

Si et ve de gust

Qué vols fer?
Gaudeix de l'autèntic Pirineu

Patronat Comarcal de Turisme de l'Alta Ribagorça | Av. Victoriano Muñoz, 48 | 25520 El Pont de Suert | Tel. 973 69 04 02 | pturisme@ccar.ddl.net