Més Romànic | Alta Ribagorça

Més Romànic

La comarca de l'Alta Ribagorça acull un patrimoni arquitectònic important que ha donat visibilitat a la comarca arreu del món, gràcies principalment al conjunt d'esglésies romàniques de la Vall de Boí declarades Patrimoni Mundial de la UNESCO. Paral·lelament a aquest escenari, gratament reconegut, hi ha un altre que queda en part silenciat i en alguns casos oblidat. Ermites i esglésies que antigament havien desenvolupat una acció religiosa i social, ara resten tancades o, en el millor dels casos, a l'espera de ser obertes un dia a l'any per alguna festivitat local.

El projecte "MésRomanic" pretén aportar un granet de sorra a la manca de coneixença i fer visible el patrimoni arquitectònic, històric i paisatgístic dels nostres indrets. Inicialment. Més Romànic inclou dotze construccions, amb l’objectiu d’ampliar-ho en anys vinents per mostrar aquell patrimoni que reclama una millor visibilitat i un no oblit.

Tot ells ens recorden i ens expliquen històries passades, estretament lligades al territori i que formen part de la identitat d'aquest mateix. Us proposem descobrir-los tot passejant per antics camins tradicionals i al mateix temps observar la riquesa dels paisatges de muntanya on es troben, que en molts casos són el resultat de segles d'activitat humana.

TOUR VIRTUAL MÉS ROMÀNIC

Qué vols fer?
Gaudeix de l'autèntic Pirineu

Patronat Comarcal de Turisme de l'Alta Ribagorça | Av. Victoriano Muñoz, 48 | 25520 El Pont de Suert | Tel. 973 69 04 02 | pturisme@ccar.ddl.net